Skip to main content

Training & (Sport)revalidatie

Regelmatig bewegen is gezond en van groot belang voor ons uithoudingsvermogen, behoud van spierkracht, balans en coördinatie en heeft een gunstig effect heeft op ons denkvermogen (cognitie). Ook stimuleert bewegen de darmwerking, verstevigd de botopbouw, versterkt de spieren, vergroot de longcapaciteit, voorkomt valrisico’s en helpt het lichaamsgewicht op orde te houden. Regelmatig bewegen verminderd het risico op hartklachten, diabetes, osteoporose of obesitas. Wij helpen u graag met onze specifieke trainingsprogramma’s  onder deskundige begeleiding. 

Beweegnorm voor volwassenen

  • Minstens 2,5 uur per week matig of zwaar intensieve inspanning (wandelen, fietsen, zwemmen), dit mag verspreid over meerdere dagen. 
  • Minstens 2x per week spier- en botversterkende activiteiten (cardio- of fitnesstraining). Bij senioren aangevuld met balansoefeningen.

      (Sport)revalidatietraining

      (Sport)revalidatie is ter verdieping van uw fysiotherapeutische revalidatie bij letsel na een (sport)ongeval, na een operatie of bij chronische problematiek. (Sport)revalidatie kan ook preventief zijn ter voorkóming van specifieke (sport)klachten. TRAINING: met gebruik van cardio- en fitnessapparatuur en los oefenmateriaal zoals dumbells. 

      SeniorenFit 

      In een gezellige sfeer trainen we in kleine groepjes afwisselend de been-, arm- en rompspieren, dit ter behoud en zo mogelijk verbeteren van de spierkracht, conditie en balans. Hierdoor neemt ook het risico op valincidenten af. TRAINING: we maken gebruik van cardio- en fitnessapparatuur (loopband, steps, roeimachine, hometrainer, crosswalker en pully) en klein oefenmateriaal.

      COPD training

      Training bij COPD of astma bestaat uit het verbeteren van de conditie, spierkracht, ademhaling en het algeheel functioneren. Hierbij letten we op de zwaarte van de oefeningen en de zuurstofwaarde in het bloed. TRAINING: We trainen met cardio- en fitnessapparatuur en klein oefenmateriaal, afgewisseld met ademhalings- en algemene  ontspanningsoefeningen. 

      NAH training

      Trainen bij Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), zoals na een CVA of bij dementie, zorgt voor een beter uithoudingsvermogen, betere doorbloeding (óók in het brein) en heeft een positief effect op het slaappatroon en de eetlust. Door (ritmisch) bewegen verminderen gevoelens van onrust en chaos. TRAINING: oefenen in kleine groepjes met spelelementen, met gebruik van cardio- en fitnesapparatuur en los oefenmateriaal.

      Valpreventie Otago

      Een onverwachtse val kan leiden tot pijn, verstuikingen of botbreuken zoals een gebroken heup. Vaak ontstaat daarna bewegingsangst en gaat met verkrampt bewegen. TRAINING: naast uitleg en advies wordt geoefend om de (been)spierkracht, de beweeglijkheid van de gewrichten en het evenwicht te verbeteren voor dagelijkse situaties met een verhoogd valrisico.

      Medische Fitness

      Medische fitness helpt om de fitheid of conditie te onderhouden of te verbeteren en draagt bij aan een sneller herstel bij revalidatie. TRAINING: gericht trainen ter verbetering van de spierkracht, coördinatie, ademhaling en circulatie (hart-vaat-long functie) met gebruik van cardio- en fitnessapparatuur. 

      BommelFit: BBB+

      Training van BBB(buik-billen-benen plús bekkenbodemspieren) en van algemene spierkracht en uithoudingsvermogen in kleine groepjes. Ideaal als aansluiting op bekkenfysiotherapie, maar ook om  sporten weer laagdrempelig op te pakken na  psychosomatische klachten. TRAINING: met cardio- en fitnessapparatuur en klein oefenmateriaal. 

      Personal Training

      Soms is het prettig om met een PT te trainen, zoals bij herstel na een ziekte, bij (sport)revalidatie of bij overgewicht (obesitas) of een persoonlijk trainingsdoel zoals een marathon. Met onze PT bepaal je zélf het trainingsdoel en krijg je persoonlijke begeleiding op maat. TRAINING: er wordt gebruik gemaakt van cardio- en fitnessapparatuur en klein oefenmateriaal. Ook buiten oefenen behoort tot de mogelijkheden en kan een extra dimensie geven aan je training.

      Training tijdens-na zwangerschap

      Low impact trainen in je zwangerschap is niet gevaarlijk voor je baby en helpt je je conditie en spierkracht te behouden.  Vooral de stabiliserende buik-rugspieren en je bekkenbodemspieren zijn van belang om te trainen. TRAINING: zelf low impact trainen (aangepast sporten) of start met onze Floor® Zwangerschapstraining.  

      Vanaf 4-6 weken na je bevalling kun je meer bewegen (wandelen) en, als je geen bekken(bodem)klachten hebt, je eigen sport weer opbouwen. Gerichte bekkenbodemoefeningen zijn altijd belangrijk, ook zonder klachten! ADVIES/TRAINING: Kom voor de MamaCheck bij klachten of na een zware bevalling voordat je je eigen sport weer oppakt en/of start met onze Floor® Hersteltraining.

      Tarieven

      Zie onder Contact