Behandeling
Een behandelreeks fysiotherapie start met een consult Intake-Onderzoek, gevolgd door één of meerdere consulten Behandeling. Bij voldoende tijd reserveren we een dubbele zitting bij het 1e consult voor een Intake-Onderzoek én Behandeling achter elkaar. Dit in overleg met u.
Intake
Het stellen van een juiste diagnose is van invloed op de mate en snelheid van uw herstel! Er worden specifieke vragen gesteld naar het ontstaan en het verloop van uw klacht om de mogelijke oorzaak te kunnen achterhalen. Met vragenlijsten kan de mate van pijnbeleving, bewegingsbeperking of andere klachten in kaart worden gebracht. Neem gerust iemand mee als u dit prettiger vind of de Nederlandse taal niet goed machtig bent.
Onderzoek
Na de intake wordt een onderzoek afgenomen. Hierin wordt onder andere gekeken naar de beweeglijkheid of mobiliteit van de gewrichten, de kracht en soepelheid van de spieren en het functioneren tijdens houding (staan, zitten) en beweging (lopen, opstaan). Tijdens het onderzoek gebruikt de fysiotherapeut diverse tests en meetinstrumenten om de klachten goed in beeld te krijgen. Bij het vermoeden van pees- of spierletsel of bij complexe gewrichtsklachten kan MSU Echografie van grote waarde zijn binnen het diagnostisch en therapeutisch proces van uw fysiotherapeut.
Behandelplan
Nadat de fysiotherapeut door de intake en het onderzoek heeft bepaald wat de oorzaak is van uw klacht en uw verminderd functioneren, kan een adequaat behandelplan worden opgesteld. Dit is aangepast aan uw klachten, uw wensen en verwachtingen en in afstemming met de prognose die de fysiotherapeut u kan aangeven.
Behandeling
De therapie bestaat deels uit diverse technieken en handelingen, maar ook uit gericht leefstijladvies, leefregels en huiswerkoefeningen. Doel is om niet alleen de klacht te verminderen, maar ook leren hoe klachten te voorkomen.
Verslaglegging
In het elektronisch patiëntendossier (EPD) worden uw gegevens vastgelegd: de reden van uw komst, de uitslag van de vragenlijsten en meetinstrumenten, de fysiotherapeutische diagnose, behandelbare grootheden (wat is uw klacht en welke therapie is hiervoor geschikt), doelstelling en het gewenste eindresultaat in een vastgestelde tijdsduur (SMART) en het specifieke behandelprotocol voor uw klacht volgens vastgestelde richtlijnen. In het dossier komen ook de rapportages naar uw huisarts of specialist te staan. Informatie wordt alleen gedeeld aan uw (huis)arts en met uw toestemming.
