Skip to main content

MamaCheck

roeioefening
stabiliseren
Behandeling voet
Medical taping
oefenen met rolator

Gespecialiseerde Fysiotherapie & Training in de Bommelerwaard

MamaCheck

NIEUW! Dit is een éénmalig postpartumconsult bekkenfysiotherapie, vanaf 6 weken na je bevalling, waarin de risicofactoren op het verkrijgen van bekken- of bekkenbodemklachten worden beoordeeld.

Er wordt tijd genomen om je bevalling te evalueren en met name de persfase en geboorte van je baby (bij een vaginale baring) of wat het verloop was van je bevalling bij een keizersnede. Na de intake volgt een lage rug-bekken-stuit onderzoek om je lage rug-bekken-stuitstabilisatie te bekijken en een (inwendig) bekkenbodem onderzoek om je bekkenbodemfunctie te beoordelen. Ook wordt een diastase onderzoek gedaan naar de stevigheid van je buikwand en eventuele wijking van je rechte buikspieren.

Aan de hand van de uitslagen krijg je gericht advies en specifieke oefeningen mee. Bij bekkenpijn, bekkenbodemklachten of een slecht bekkenbodemspiergevoel kan een vervolg consult worden afgesproken voor therapie.

Kijk op https://nvfb.kngf.nl/article/nvfb-producten/postpartum-consult voor de online screening naar mogelijke bekken(bodem)klachten vanaf 6 weken na je bevalling. Als je op deze site een bekkenfysiotherapeut naar keuze aanklikt, zie je een unieke code die je aan je bekkenfysiotherapeut kunt geven: zij ziet dan meteen je ingevulde antwoorden tijdens de intake bij de MamaCheck.  

MamaCheck