Skip to main content

Leefstijdscoach

Gespecialiseerde Fysiotherapie & Training in de Bommelerwaard

Leefstijlcoach

Een leefstijlcoach is gespecialiseerd in het veranderen van gedrag rondom verschillende leefstijlaspecten. Via een stappenplan ga wordt je de leefstijl geanalyseerd en besproken. Daarna stel je samen met de leefstijlcoach doelstellingen op en werk je samen een plan van aanpak uit. De leefstijlcoach coacht je zodanig, dat je je doelen ook echt gaat behalen. Verschillende Gecombineerde Leefstijlinterventies (GLi) worden sinds januari 2019 vergoed vanuit de basisverzekering.

Deskundig

Een leefstijlcoach heeft de Opleiding Leefstijlcoach afgerond en is BIG-geregistreerd. Een gediplomeerd fysiotherapeut die de opleiding tot Leefstijlcoach heeft behaald, is geregistreerd Leefstijlcoach GLi, dit wordt door vrijwel alle grote zorgverzekeraars erkend. Een niet-fysiotherapeut die de opleiding tot Leefstijlcoach heeft behaald, is geregistreerd BAM Leefstijlcoach GLi. Kijk voor meer info over uw leefstijlcoach onder team of onder specialisaties.

Zes bouwstenen

Gecombineerde Leefstijlinterventies (GLi) werken volgens de internationale Leefstijl Interventie Richtlijnen met 6 bouwstenen:

VOEDING   Gezond voedingspatroon

BEWEGEN   Meer bewegen en minder vaak zitten  

RELAX   Stress management

SLAPEN   Slaapverbetering

LONGEN   Stop met roken en matig het alcoholgebruik

VOLG JE HART   Voel je goed met jezelf en in contact met anderen

Behandelingen

Om u goed te kunnen behandelen, wordt eerst een zorgvuldige intake en onderzoek afgenomen zodat de juiste diagnose kan worden gesteld. Hierna wordt een plan van aanpak gemaakt, dit behandelplan is van invloed op de mate van uw herstel. Aan de hand hiervan wordt uw therapie gestart.