Skip to main content

ZwangerFit & MamaFit

Behandeling voet
roeioefening
Medical taping
stabiliseren
oefenen met rolator

Gespecialiseerde Fysiotherapie & Training in de Bommelerwaard

Zwangerfit

Gefeliciteerd met je zwangerschap en leuk dat je mee wilt doen met de cursus ZwangerFit! Je bent van harte welkom vanaf je 14e zwangerschapsweek, maar je kan uiteraard ook later instappen. Het voordeel van relatief vroeg in de zwangerschap starten met oefenen, is dat de fitheid en spierkracht nog vrij goed op niveau is. Door gericht te trainen is het makkelijker om dit zo lang mogelijk zo te houden in de rest van de zwangerschap. Dit kan van positieve invloed zijn op de bevalling en de hersteltijd daarna. Trainen tijdens je zwangerschap kan tot zolang als jij het prettig vindt, soms zelfs tot tegen de uitgerekende datum. De ZwangerFit trainingen zijn actief en gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit, souplesse en conditie afgestemd op jouw niveau. Daarnaast besteden we extra aandacht aan preventie of verminderen van eventuele klachten als bekkenpijn of urineverlies. Verantwoord sporten tijdens je zwangerschap voorkomt en vermindert klachten en zorgt ervoor dat je zo fit mogelijk aan je bevalling begint. Iedere gezonde zwangere kan hieraan meedoen, je hoeft niet erg sportief te zijn. Maar ook als je wat klachtjes hebt kun je meedoen: onze ervaren zwangerschapstrainers zijn tevens (bekken)fysiotherapeut en gespecialiseerd in klachten rondom je zwangerschap.

Deelname: 4-12 cursisten vanaf je 14e zwangerschapsweek.
Tijd: 1x p.w. naar keuze op maandag of woensdag van 19.00-20.00 (combi-les).
Mail ons voor info, intakeformulier en actuele lestijden: praktijk@fysiobommelerwaard.nl
Locatie: Hentzepeter Fysiotherapie, Vergtweg 18, Zaltbommel.

Partnerles / bevallingsvoorbereiding

Tijdens de trainingen hebben we het al regelmatig over de bevalling en de kraamtijd. Maar daarnaast is er ongeveer om de 6 weken een theoretische les over alles wat met de bevalling te maken heeft en waarbij ook je partner welkom is. Er wordt uitleg gegeven over de bevalling met speciale aandacht voor de ontsluitingsfase en de persfase met verschillende ademhaling- en ontspanningsoefeningen, houdingen om weeën op te vangen en een goede perstechniek, waarbij ook de rol van de partner niet vergeten wordt. Ook krijg je tips en oefeningen mee voor in je kraambed voor een goed herstel. Je bent welkom tussen de 32 en 36 weken zwangerschap.

Deelname: 3-6 cursisten met hun partner. Wanneer: tussen je 32e en 37e zwangerschapsweek.
Tijd: 1x per 6 weken op maandag van 19.30-20.30 uur.
Mail ons voor de actuele datum: praktijk@fysiobommelerwaard.nl
Locatie: Hentzepeter Fysiotherapie, Vergtweg 18, Zaltbommel.

Mamafit

Wil je na je bevalling ook weer verantwoord toewerken naar een goed herstel? Welkom dan bij MamaFit! Starten kan vanaf 4-6 weken na je bevalling, maar later kan uiteraard ook. Ben je bevallen via een keizersnede, dan kun je na 6-8 weken instappen. Leidend is altijd hoe jij je voelt! Er wordt verantwoord getraind met optimale aandacht voor het herstel van je buik, bekke en bekkenbodem mét diastasetraining, oefeningen ter verbetering van je bekkenstabiliteit en uiteraard een goed functionerende bekkenbodemspieren! Want eventuele klachten als bekkenpijn, urineverlies, een verzakkingsgevoel of pijn bij vrijen horen écht weer weg te trekken na je bevalling!

Deelname: 4-12 cursisten vanaf de 6e week na je bevalling.
Tijd: 1x p.w. naar keuze op maandag of woensdag van 19.00-20.00 (combi-les).
Mail ons voor info, intakeformulier en actuele lestijden: praktijk@fysiobommelerwaard.nl
Locatie: Hentzepeter Fysiotherapie, Vergtweg 18, Zaltbommel.

Intake

Instromen kan iedere 1e lesdag van de maand. Er wordt gestart met een aparte intake, zodat duidelijk wordt of er eventuele klachten zijn waar we rekening mee moeten houden. Ook krijg je alvast uitleg over preventie van bekken(bodem)klachten, bekkenstabilisatie en bekkenbodemtraining. Ter inleiding neem je het intakeformulier ZF/MF ingevuld mee. Je wordt bij deelname toegevoegd aan onze ZF&MF appgroep voor info en contact.

Met het intakeformulier ga je akkoord met het vastleggen van noodzakelijke administratieve persoonsgegevens en de gegevens benoemd in je intakeformulier. Hiermee houden wij ons in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de AVG.

Losse les

Een keer los meetrainen is alleen mogelijk na het invullen van een intakeformulier en een korte intake vooraf. Dit omdat we graag vooraf willen weten waar we rekening mee moeten houden en of je eventuele bekken(bodem)klachten hebt.

Aanmelden

Graag ontvangen we een mailtje van je met daarin je naam en mobiele telefoonnummer en voor welke cursus je je wilt aanmelden. Geef hierin tevens aan hoeveel weken je zwanger bent of hoe oud je baby inmiddels is. Je krijgt dan een intakeformulier retour, wat je ingevuld kunt meenemen naar je 1e les (intake). Mail naar: praktijk@fysiobommelerwaard.nl