Skip to main content

Training voor vrouwen

Behandeling voet
stabiliseren
roeioefening
Medical taping
oefenen met rolator

Gespecialiseerde Fysiotherapie & Training in de Bommelerwaard

Trainen voor vrouwen

Vanuit de bekkenfysiotherapie zijn beweegprogramma’s opgesteld voor vrouwen die willen trainen ter verbetering van conditie en spierkracht mét aandacht voor de stabilisatie van lage rug en bekken en ter preventie van bekkenbodemklachten.

Bommelfit (bbb+)

Bij ons beweegprogramma bommelfit geven we speciale aandacht aan BBBPLUS  (buik-billen-benen-bekkenbodem). Bij deze lessen oefenen we fitheid, kracht en uithoudingsvermogen met behulp van klein oefenmateriaal en cardio- en fitness apparatuur. Hierbij wordt iedere les specifieke aandacht besteed aan preventie of verminderen van lage rug- en bekkenpijn of bekkenbodemklachten, zoals bijvoorbeeld licht urineverlies of milde verzakkingsklachten. 

Training en ontspanning tijdens en na je zwangerschap

Regelmatige inspanning in de zwangerschap kan geen kwaad voor jezelf of je baby. Rustig sporten verbeterd je conditie, is goed voor je hart- en longfunctie en helpt ter voorkóming van zwangerschapsdiabetes. Ook onze bekkenbodemtraining mag hierbij natuurlijk niet vergeten worden. Daarnaast is er aandacht voor alle veranderingen in deze bijzondere periode, uitwisseling met andere aanstaande moeders, heel veel praktische (ontspannings)tips voor jezelf en de baby en voorbereiding op je bevalling, zodat jij mentaal en fysiek sterk door deze bijzondere tijd komt! 

    Ná de bevalling is regelmatige inspanning goed om het herstelproces te versnellen, dit verminderd tevens de kans op depressies. We besteden aandacht aan een vlot herstel van eventuele bekken(bodem)klachten en weer lekker in je vel komen. Hierbij hoort ook je baby leren kennen, sensitief reageren vanuit rust en vertrouwen, groeien in je rol als moeder, goed voor jezelf zorgen, keuzes maken die daarbij passen en omgaan met stressvolle situaties.

    • Trainen ter preventie van klachten en ter voorbereiding op je bevalling
    • Info over de bevalling, ademhaling- en ontspanningsoefeningen, perstechniek
    • Trainen voor een vlot herstel met aandacht voor je bekken(bodem)