Skip to main content

Senioren & Geriatrie

Behandeling voet
stabiliseren
roeioefening
Medical taping
oefenen met rolator

Gespecialiseerde Fysiotherapie & Training in de Bommelerwaard

Senioren & Geriatrie

De geriatriefysiotherapeut is specifiek opgeleid in de zorg voor mensen met een (zeer) hoge leeftijd en kwetsbare ouderen, die vaak te maken hebben met complexe gezondheidsklachten. Tevens richt geriatriefysiotherapie zich op de ouder wordende mens: de van 55-plusser met meerdere aandoeningen als gevolg van veroudering.

Deskundig

Een geriatriefysiotherapeut heeft, na het behalen van de 4-jarige HBO Bachelor  Fysiotherapie, de 3-jarige post-HBO Masteropleiding Geriatriefysiotherapie succesvol afgerond en is BIG-geregistreerd. Daarna zijn vaak nascholingen of specialisaties gevolgd. Kijk voor meer info over uw geriatriefysiotherapeut onder team of onder specialisaties.

Behandeling

Om u goed te kunnen behandelen, wordt eerst een zorgvuldige intake en onderzoek afgenomen zodat de juiste diagnose kan worden gesteld. Hierna wordt een plan van aanpak gemaakt, dit behandelplan is van invloed op de mate van uw herstel. Aan de hand hiervan wordt uw therapie gestart.

Consult kwetsbare ouderen

De (huis)arts kan een Consult kwetsbare ouderen (pdf) aanvragen. Onze geriatriefysiotherapeut komt dan bij de oudere aan huis langs voor een uitgebreide intake en beweegtesten, om te bepalen hoe het gesteld is met de mobiliteit, spierkracht, reflexen en het risico op valpartijen.

Activiteiten

In mei en in december houden we onze gezellige Senioren activiteiten voor senioren die de afgelopen periode bij ons (geriatrie)fysiotherapie of seniorentraining hebben gevolgd. Ook introducées zijn welkom op onze Senioren Sportdag in het voorjaar en op de Kerst Koffie met spelletjes in de winter. De activiteiten houden we op het terrein en in de kantine van MHC Bommelerwaard, waar we sponsor zijn van het team Heren 1.

Training

Vanuit de fysiotherapie hebben we diverse beweegprogramma’s voor specifieke doelgroepen: Kijk voor meer info onder training.