Skip to main content

Vacatures & Stages – Zwangerschapsbegeleider

Behandeling voet

Gespecialiseerde Fysiotherapie & Training in de Bommelerwaard

Vacature zwangerschapsbegeleider

Hentzepeter Bekkenfysiotherapie heeft ruim 25 jaar ervaring in de Bommelerwaard op het gebied van Bekkenfysiotherapie en zwangerschapsbegeleiding en heeft een goede naam opgebouwd in dit vakgebied. We werken samen met 25 verloskundigenpraktijken (3 in de Bommelerwaard en 22 in de regio van het JBZ), kraambureaus, huisartsen en gynaecologen. In onze praktijk bieden we pre-postpartum begeleiding vanuit de bekkenfysiotherapie (bij bekken(bodem)klachten) en preventief (groepslessen). Onze lessen pre- en postpartum zijn gericht op: uitleg-advies, preventie van klachten (bekkenpijn, urineverlies e.d.) en het verbeteren van de doorbloeding, ademhaling, ontspanning, algehele spierkracht, bekkenstabilisatie-coördinatie en bekkenbodemspierfuncties. Postpartum bieden we de MamaCheck aan vanaf >6 weken postpartum voor een controle van de buikwand, diastase, bekken, bekkenbodemspierfunctie. Wat we zoeken is een docent/trainer pre-postpartum voor zwangerschapsbegeleiding, bevallingvoorbereiding en hersteltraining. Dit mag een fysiotherapeut zijn met een YVLO of FLOOR® diploma (i.o.), of een docent zwangerschapsyoga of mindfulness of anderszins die een toevoeging kan bieden.

 Wat bieden we je:

  • Een veelzijdige functie als zwangerschapsdocent (pre-postpartum training, zwangerschapsbegeleiding, bevallingvoorbereiding, hersteltraining).
  • Werkzaamheden: les of training geven aan vrouwen tijdens en na de zwangerschap, zo mogelijk afgestemd en in samenspraak met de filosofie vanuit de bekkenfysiotherapie ter preventie van bekken(bodem)klachten.
  • Een dynamisch team met verschillende specialisaties. Je werkt in een prettige en collegiale sfeer en wordt zo nodig ondersteund door je collega’s bekkenfysiotherapie en/of docenten volgens de opleidingen YVLO- en FLOOR®..
  • Alle mogelijkheden tot het uitbreiden van je eigen competenties en verdiepen in specialisaties naar keuze.
  • Een functie als zwangerschapsdocent (docent pre-postpartum), werkdagen en -tijden in overleg.

 Wat zijn je taken in onze praktijk:

  • Je verzorgt zwangerschapsbegeleiding en nazorg (pre-postpartum) op onze (hoofd)praktijklocatie in Zaltbommel.
  • Je bent in overleg minimaal 1 avond per week beschikbaar (tot max 21.00 uur) voor het verzorgen van een groepsles.

Kortom: wij denken je een mooi, afwisselend en uitgebreid pallet van zwangerschapsbegeleiding, bevallingvoorbereiding en hersteltraining aan te kunnen bieden, met een hoge mate van verantwoordelijkheid op je vakgebied, veel steun uit het team en alle ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Dus als je graag in een groeiende praktijk met een gezellig en collegiaal team wilt werken, waar je je ei kwijt kan in je werk, zelfstandig kan werken en grote lijnen kan uitzetten, hebben we je zeker wat te bieden!

Mail je CV en motivatie naar: praktijk@fysiobommelerwaard.nl t.a.v. Helga Hentzepeter