Skip to main content

Floor® zwangerschapstraining – bevallingsvoorbereiding – hersteltraining

Behandeling voet
stabiliseren
roeioefening
Medical taping
oefenen met rolator

Gespecialiseerde Fysiotherapie & Training in de Bommelerwaard

Dit is floor

Het concept FLOOR® is gebaseerd op Floor, een jonge vrouw die voor het eerst zwanger is en haar zwangerschap graag zo leuk en fit mogelijk door wil komen. Met tips, adviezen en gerichte Zwangerschapstraining helpen onze FLOOR®-Fysio’s haar daarbij. Bij het naderen van haar bevalling komt Floor op onze aparte les Bevallingsvoorbereiding, samen met haar partner of moeder/goede vriendin. Op deze avond krijgt ze van onze FLOOR®-Fysio’s duidelijke uitleg over alles wat met bevallen en de eerste dagen kraambed te maken heeft. Ook krijgt ze advies en kraambedoefeningen mee en alvast info over het herstel van je bekken(bodem) na je bevalling en de mogelijkheid van een mamacheck (postpartumconsult) bij de bekkenfysiotherapeut. Enkele weken na de bevalling komt Floor terug naar de FLOOR®-Fysio voor Hersteltraining. Het doel is om fit te worden en zonder bekken(bodem)klachten weer te kunnen starten met werk en het verder oppakken van sportieve activiteiten. En natuurlijk vind Floor het leuk om tijdens deze enerverende en bijzondere periode van haar leven nieuwe contacten op te doen tijdens de leuke FLOOR® trainingen!

Floor® zwangerschapstraining

Gefeliciteerd met je zwangerschap en leuk dat je mee wilt doen met FLOOR®! Verantwoord trainen tijdens je zwangerschap voorkomt en vermindert klachten en zorgt ervoor dat je zo fit mogelijk aan je bevalling en het moederschap begint. Je bent van harte welkom vanaf je termijnecho, maar je kan uiteraard ook later instappen. Het voordeel van relatief vroeg in de zwangerschap starten met oefenen, is dat de fitheid en spierkracht nog vrij goed op niveau is. Door gericht te trainen is het makkelijker om dit zo lang mogelijk zo te houden in de rest van de zwangerschap. Dit kan van positieve invloed zijn op de bevalling en de hersteltijd daarna.

Trainen tijdens je zwangerschap kan tot zolang als jij het prettig vindt, soms zelfs tot tegen de uitgerekende datum. De Floor® zwangerschapstrainingen zijn actief en gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit, souplesse en conditie afgestemd op jouw niveau. Verantwoord sporten tijdens je zwangerschap voorkomt en vermindert klachten en zorgt ervoor dat je zo fit mogelijk aan je bevalling in het moederschap begint. Iedere gezonde zwangere kan hieraan meedoen, je hoeft niet erg sportief te zijn.

Floor® bevallingsvoorbereiding

Tijdens de trainingen hebben we het al regelmatig over de bevalling en de kraamtijd. Maar daarnaast is er geregeld (meestal om de 6 weken) een mogelijkheid om de FLOOR® Bevallingsvoorbereiding te volgen. Deze vindt plaats in kleine groepen, je kunt ook meedoen als je niet onze Zwangerschapstrainingen volgt. In deze praktische les wordt deskundige uitleg gegeven over de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode. Er wordt aandacht besteed aan de ontsluitingsfase en de persfase met verschillende ademhaling- en ontspanningsoefeningen, houdingen om weeën op te vangen en een goede perstechniek, waarbij ook de rol van de partner niet vergeten wordt. Ook krijg je tips en oefeningen mee voor in je kraambed voor een goed herstel.

Floor® hersteltraining

Wil je na je bevalling ook weer verantwoord toewerken naar een goed herstel? Welkom dan bij Floor® Hersteltraining! Het is een perfecte opstap naar weer fit worden. Starten kan vanaf 4-6 weken na je bevalling. Ben je bevallen via een keizersnede, dan kun je na 6-8 weken instappen. Leidend is altijd hoe jij je voelt! De FLOOR®-Fysio zorgt verder voor een verantwoorde opbouw met optimale aandacht voor het herstel van buik-bekken-bodem met diastasetraining, oefeningen ter verbetering van je bekkenstabiliteit en uiteraard een goed functionerende bekkenbodemspieren! Want bekkenpijn, urineverlies, een verzakkingsgevoel of pijn bij vrijen hoort je écht niet te hebben na een bevalling!

Proefles

Een eerste keer los meetrainen is alleen mogelijk na het invullen van een intakeformulier en een korte intake vooraf. Dit omdat we graag vooraf willen weten waar we rekening mee moeten houden en of je eventuele bekken(bodem)klachten hebt.

Tarief

Kijk onder Tarieven en training voor de actuele prijs van de FLOOR® Trainingen. Veel zorgverzekeraars komen je tegemoet in de kosten, afhankelijk van je eigen aanvullende zorgverzekering.

De geboorte van floor®

Samen met Ellen Aalpoel en Miriam Hockx, oprichters van Women’s Health Academy (WHA) en dr. Marijke Slieker werd in 2019 de nieuwe cursus rondom zwangerschap en bevallen ontwikkeld: FLOOR® Het FLOOR® concept omvat FLOOR® Zwangerschapstraining, FLOOR® Bevallingsvoorbereiding en FLOOR® Hersteltraining. In de FLOOR® cursus wordt onderbouwde up-to-date kennis en ervaring gedeeld op het gebied van zwangerschap, bevallen en herstel mét professionele aandacht voor het voorkomen of verminderen van bekken(bodem)problematiek. Helga Hentzepeter is sindsdien gastdocent en vertrouwenspersoon bij de WHA FLOOR® opleiding. Onze FLOOR® trainingen worden ondersteund door verloskundigen, gynaecologen en de NVFB (Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapeuten) en wordt veelal vergoed door de zorgverzekeraars. Sinds 2022 zijn de up-to-date FLOOR® Trainingen in de plaats gekomen van onze cursus zwangerfit & mamafit.