Skip to main content

Geriatriefysiotherapie intake

Behandeling voet
stabiliseren
roeioefening
Medical taping
oefenen met rolator

Gespecialiseerde Fysiotherapie & Training in de Bommelerwaard

Intake

Het stellen van een juiste diagnose en bijbehorend behandelplan, is van invloed op de mate en snelheid van uw herstel. Hierom nemen we de tijd voor uw intake en onderzoek op het 1e consult. Er worden specifieke vragen gesteld naar het ontstaan en het verloop van uw klacht om de mogelijke oorzaak te kunnen achterhalen. Vaak kan het prettig zijn als u iemand meeneemt bij de intake (uw partner of een familielid), dit graag ook als u de Nederlandse taal niet goed machtig ben.

Onderzoek

Na de intake wordt een onderzoek afgenomen. Hierin wordt onder andere gekeken naar de beweeglijkheid van de gewrichten, de kracht en soepelheid van de spieren en het bewegen in het dagelijks functioneren. Zoals tijdens houding (stilstaan, zitten) en tijdens beweging (lopen, opstaan).

Behandelplan

Nadat de geriatriefysiotherapeut door de intake en het onderzoek heeft bepaald wat de oorzaak is van uw klacht en uw verminderd functioneren, kan een adequaat behandelplan worden opgesteld. Dit is aangepast aan uw klachten, uw wensen en verwachtingen en in afstemming met de prognose die de fysiotherapeut u kan aangeven.

Begeleiding

Indien gewenst wordt ook uw partner of familie geadviseerd over uw ziektebeeld, de prognose en behandeling. U krijgt hulp bij het gebruik van eventuele hulpmiddelen (stok, rollator) en begeleidingsadvies indien u dagelijkse hulp krijgt bij het opstaan – gaan zitten – gaan liggen – omdraaien.

Dossier

Na de intake en het onderzoek maakt uw fysiotherapeut een uitgebreid dossier van uw klacht met daarin: gegevens van de intake (de aanleiding van uw komst en de reden van uw klacht), de uitslag van de gebruikte meetinstrumenten en vragenlijsten tijdens het onderzoek, de fysiotherapeutische diagnose en de daaruit volgende behandelbare grootheden (wat is uw klacht en welke therapie is hiervoor geschikt), de doelstelling en het gewenste eindresultaat in een vastgestelde tijdsduur (SMART) en het behandelprotocol volgens vastgestelde richtlijnen.  In het dossier komen ook de rapportages naar uw huisarts of specialist te staan.

Eenmalig consult kwetsbare ouderen

De geriatriefysiotherapeut kan ook worden ingeschakeld voor een éénmalig Consult kwetsbare ouderen. De therapeut komt hiervoor aan huis bij de betreffende oudere en bekijkt de mate van evenwicht, coördinatie, reflexen en spierfunctie om zelfstandig te kunnen functioneren. Tevens beoordeeld de geriatriefysiotherapeut de veiligheid in huis ter voorkoming van een valpartij. Na onderzoek  volgt gericht advies en wordt een plan van aanpak opgesteld.