Skip to main content

Geriatriefysiotherapie Zorgcentrum ’t Slot

Behandeling voet
stabiliseren
roeioefening
Medical taping
oefenen met rolator

Gespecialiseerde Fysiotherapie & Training in de Bommelerwaard

Voor de (hoog)bejaarde bewoners van Zorgcentrum ‘t Slot in Gameren verzorgen wij geriatriefysiotherapie in onze 1e lijn fysiotherapiepraktijk (inpandig te bereiken voor bewoners van ’t Slot) of op locatie in ’t Slot (2e lijn) in onze oefenruimte in ’t Slot of op de appartementen van de bewoners. Veelal is dit op advies van de huisarts, verpleeghuisarts of geriater.

Beweegmiddag in ‘t slot

Onze Beweegmiddag in de Ridderzaal van ‘t Slot is bedoeld voor alle bewoners van Zorgcentrum ‘t Slot. Wekelijks verzorgd één van onze fysiotherapeuten een uurtje spelenderwijs bewegen voor de ouderen, samen met twee vrijwilligers. Hierbij staat het spelelement en plezier met elkaar voorop.

Éénmalig consult kwetsbare ouderen

De geriatriefysiotherapeut kan ook worden ingeschakeld voor een éénmalig Consult Kwetsbare Oudere. De therapeut komt hiervoor aan huis bij de betreffende oudere en bekijkt de mate van evenwicht, coördinatie, reflexen en spierfunctie om zelfstandig te kunnen functioneren. Tevens beoordeeld de geriatriefysiotherapeut de veiligheid in huis ter voorkoming van een valpartij. Na onderzoek  volgt gericht advies en wordt een plan van aanpak opgesteld.